Mezuniyet Töreni Büyük Bir Coşkuyla Yapıldı

29 Haz 2013

Okulumuzun mezuniyet töreni 29.06.2013 Cumartesi günü Harbiye’deki Askeri Müze ve Kültür Sitesi 30 Ağustos Salonu’nda yapıldı. Geniş katılımın gerçekleştiği tören çok görkemli ve coşkulu geçti.

Aysel Çetin ve Şükrü Kara’nın sumunu yaptığı töreneSaygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Daha sonra Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin ÖNER açılış konuşmasını yaptı. Öner konuşmasında şunları söyledi:

“Yorucu bir eğitim-öğretim yılını daha geride bıraktık.    Kavram Meslek Yüksekokulu olarak    iyi yetişmiş, çağın gereklerine uygun bilgi ve becerilerledonanmış, alanlarında uzman olmanın yanı sıra, sosyalleşmiş, paylaşımcı ve kendine güvenen gençleri iş dünyasının hizmetine sunmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Amacımız; Atatürk’ün Cumhuriyet Türkiyesi’nde açtığı aydınlık yoldan ayrılmayan, ülkemize ve insanlığa yararlı,sosyal sorumluluk bilinci yüksek, etik değerlere saygılı, düşünmeyi ve öğrenmeyi öğrenmiş, yaratıcı, üretken, bağımsız ve eleştireldüşünen, iletişim ve diyalog yeteneği yüksek ve  uluslararası mesleki yeterliliklere ve niteliklere sahip, geleceğin lider meslek uzmanlarını yetiştirmektir.
Hedefimiz; Yüksekokulumuzu, uygulama ağırlıklı, sektörle iç içe, dinamik bir yapı içinde, mesleki eğitim alanındaki özgün çalışmaları ve başarıları ile ulusalve uluslararası düzeyde öncü ve örnek bir Meslek Yüksekokulu olmaktır.”

Kavram Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Bahattin DURMUŞ ise konuşmasında: “Biz diplomalı işsiz gençler değil, meslek ve iş sahibi gençler yetiştirmek istiyoruz. Bunun için öğrencilerimizi eğitim alanlarındaki sektör duayenleri ve kuruluşları ile biraraya getiriyoruz, staj ve istihdam olanakları sağlıyoruz. Öğrencilerimizin yüzde 72’sini değişik oranlarda burslarla okutuyoruz. Kavram MYO, mezunlarımızın yuvasıdır, onları her zaman yuvalarına bekliyoruz ve mezun olduktan sonra da yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz.” dedi.

M.E.B. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer BALIBEY ise konuşmasında, mesleki ve teknik eğitimin günümüzde büyük öneme sahip olduğunu, bu konuda sektör-üniversite işbirliğine önem verilmesi gerektiğini, Kavram MYO’nun bu işbirliğinin en güzel örneklerini verdiğini belirtti.

Mütevelli Heyeti Üyemiz Çorap Sanayicileri Derneği Başkanı  Hüseyin ÖZTÜRK,çorap sektörümüzün Çin’den sonra ikinci olduğunu  ve yakın bir gelecekte birinci olması için çalışıldığını belirtti.  Bu yıl ilk mezunlarını veren Kavram MYO Çorap ve Moda Tasarımı Programının eğitim hayatına giriş öyküsünü anlattı. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu programdan mezun olanların yanında olacaklarını, bu yıl mezun olanların hepsinin işinin hazır olduğunu belirtti.

Öğrenci Konseyi Başkanı Ümit GAFUR da konuşmada “Atatürk’ün kendilerine emanet ettiği Cumhuriyeti bütün güçleriyle sonuna kadar koruyacaklarını belirtti. Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin ÖNER,     GAFUR’a çalışmalarından dolayı bir plaket verdi.

Konuşmalardan sonra Ödül Törenine geçildi. 2012-2013 öğretim yılında Üniversitelerarası Futsal İstanbul Şampiyonu olan Kavram MYO  Futsal Takımı; 2012 ve 2013 yıllarında Üniversitelerarası Futbol Turnuvası İstanbul Şampiyonu, 2013 Üniversitelerarası Türkiye Futbol Şampiyonasında Türkiye Eşşampiyonu olarak Avrupa’da ülkemizi temsil etmeye hak kazanan Kavram MYO Futbol Takımı sporcuları kupa ve şükran plaketleri ile ödüllendirildi. Ayrıca bu başarının mimarı olan  Sportif Etkinlikler Koordinatörü  Erşan HALİSTÜRK ileTeknik Direktör Tekin ÖÇAL  ve Spor Yönetimi Program Başkanı  Sinan KOÇ da şükran plaketi ile ödüllendirildi.

İstanbul 11. Uluslararası Gastronomi Festivali ve 1. Manavgat Uluslararası Yemek Yarışması’nda altın, gümüş ve bronz madalya kazanan Aşçılık Programı öğrencileri Tuğçe YILMAZLAR, Hülya KAYALI, Betül BİROL, Petek Peri PEKÖZ, Sevde İŞLEYEN ve   Ayda ÖZTÜRK  de ödüllendirildi. İstanbul Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Sayit KARABAĞLI da başarılı öğrencileri plaketle ödüllendirdi.

Sosyal Sorumluluk Proje Yarışmasında “Görme Engelliler Kütüphanesi OluşturmaProjesi” ile birinci olan Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı II. Öğretim Öğrencileri Belgin AKGÜL, Halil İbrahim BAŞKAL ve Elif TİRYAKİ’ye şükran plaketi verildi.

Okul Birincisi Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik  Programı İkinci Öğretim Öğrencisi Belgin AKGÜL  konuşmasında “Başarısını çalışmasına borçlu olduğunu, Mütevelli Heyeti Başkanı Bahattin DURMUŞ ve hocalarının çok desteğini gördüğünü” belirtti ve teşekkür etti. AKGÜL, Kavram MYO’nun Flamasını, 1. Sınıflar adına Grafik Tasarımı Programı Öğrencisi Egehan SÖZEN’e  devretti.

Daha sonra  Okul Birincisi Belgin AKGÜL, Okul İkincisi Halil İbrahimBAŞKALE ve Üçüncüleri  Zeynep BAŞGÖZE, Burcu ÇALIŞKAN ve Dilek BOCUT’a plaketleri verildi. Program Birincilerine plaket verilmesinin ardından mezunlara Program Öğretim Elemanları tarafından diplomaları dağıtıldı. Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin ÖNER tarafından mezunlara diploma yemininin ettirilmesinden sonra keplerin havaya atılması ile Kavram Meslek Yüksekokulu’nun 2013 Mezuniyet Töreni sona erdi.