12 Mart 2014 - İstiklal Marşı'nın Kabulünün 93. Yıl Dönümü

12 Mar 2014

Ulusların milli marşları onları ortak duygular etrafında kenetleyen önemli miraslarından ve değerlerindendir. Dolayısıyla Türkler için de İstiklal Marşı'nın tartışılmaz bir yeri vardır. 12 Mart 1921'de TBMM'de büyük coşkuyla kabul edilen İstiklal Marşı'nın 93. yıl dönümünü andığımız 12 Mart 2014 gününde okulumuzda "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif" başlıklı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Burada ilk olarak yüksekokul müdürümüz Yard. Doç Dr. Sakin Öner "İstiklal Marşı'nın Kabul Süreci ve Tarihi Önemi" başlıklı sunumuyla milli marşımızın yazıldığı tarihi atmosferi dinleyicilere anlatmış ardından Prof. Dr. M. Metin Karaörs "İstiklal Marşı'nın Tahlili" başlıklı sunumuyla milli marşımızın satır aralarındaki derin anlamlar hakkında bilgi verdi.