Global Bakışla Y Kuşağı İletişimi ve Yönetim Zirvesi

10 May 2014

Kavram Meslek Yüksekokulu ve  İstanbul Academy’nin düzenledikleri  “Global Bakışla Y Kuşağı İletişimi ve Yönetim Zirvesi” 10 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 10.00-17.00 arasında Yüksekokulumuzun Konferans Salonunda yapıldı.

Mütevelli Heyeti Başkanımız Bahattin Durmuş Zirvenin açılışında yaptığı konuşmada “Y Kuşağını tanımadan ve anlamadan onlarla iletişim kurnanız ve birlikte iş yapmamız mümkün değildir” dedi. Zirve Koordinatörü Levent Karadağ ise açılışta yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Y kuşağı, 1980 – 2000 yılları arasında doğan kuşağa deniyor ve Türkiye nüfusunun % 35’ini ve istihdamın da %4o’nı oluşturuyor. Y kuşağı birçok konuda diğer kuşaklardan farklı. En büyük nedeni de dijital teknolojiler ile büyümüş olmaları.  Dijital çağı iyi anlayan, teknolojiyi iyi kullanan Y kuşağı, değişime çabuk ayak uyduruyor. Inovatif düşünceye sahip, hırslı, çalışkan, girişimci ve enerjisi yüksek olan bu kuşak, projelere katıldığı zaman harikalar yaratıyor. Aç kalırlar ama özgürlüklerinden vazgeçmezler. Bu yüzden de emirle değil iknayla çalışırlar. Bu zirvede teknolojinin ve internetin, kurumları dijital ve sosyal şirkete dönüştürmesi sürecinde “Y kuşağı”nın yüksek enerjisinin nasıl kullanılması gerektiğini görmeye ve göstermeye çalışacağız”.

Zirvede konuşmacılar “Y kuşağı kimdir ve diğer kuşaklar, İş yaşamında Y Kuşağı, Y Kuşağı iletişim ve yönetimi, İş geliştirme ve inovasyon açısından Y Kuşağı” ana başlıkları altında görüşlerini açıkladılar.

Zirvede söz alan konuşmacılar şunlar:

J. Ana Donaldson(Amerika)-AECT Geçmiş Dönem Başkanı; Ebba Ossiannilsson(İsveç)-Dijital Öğrenme ve Sosyal Ağlarda Teknoloji Eğitimcisi; Nellie Deutsch(Kanada)-Intgrating Technology for Active Lifelong Learning (IT4ALL) kurucusu; Ramesh Chander Sharma(Hindistan)-Guyana Üniversitesi Eğitim Direktörü;  Fahriye Altınay (KKTC)-Yakın Doğu Üniversitesi Toplumsal Araştırma ve geliştirme Merkezi Başkanı; Işık Deliorman Aydın-Novida Stratejik Yönetim Hizmetleri Kurucu Genel Müdürü;Ercüment Büyükşener(Hayal Akademisi Kurucusu-Dijital İletişim Danışmanı)Seda GökçeTuran-BAU Öğretim Görevlisi; Doruktan Türker, Puremind Consultancy; Kadri Demir,  Poldy İnsan Kaynakları Yazılım Kurucusu; Abdullah Bozgeyik, www.letsearn.net CEO

Türkiye dışındaki konuşmacılar, uzaktan bağlantı yolu ile Zirveye katılmışlardır.