‘Dijitalleşen Medya, Dijitalleşen İletişim’ Semineri

24 Mar 2015

“Bilgi çağının insanı ekran önü metropol bireyidir. Kaç tane sosyal medya hesabına sahipse o kadar çok dünyası var demektir.”

İ. Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Adem Ayten, İ. Kavram MYO’da ‘Dijitalleşen Medya’ konulu bir seminer düzenledi. Seminerde iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelerin kişilerin yaşamları üzerindeki etkilerine değinen Ayten bu gelişmelerin tüm dünyayı ciddi anlamda etkilediğini ve etkilemeye devam edeceğini dile getirdi.

20. yüzyıl ve iletişimin dijitalleşmesiyle birlikte gerek kişiler arası, gerek toplumlar arası, gerekse kişinin kendisiyle olan iletişimi farklı boyutlar kazanmaya başlamış ve iletişim bilimleri açısından da yeni araştırma alanları meydana getirmiştir. Örneğin dijital yerli, dijital göçmen ve dijital dinazor gibi yaklaşımlar da bireylerin yaş gruplarıyla yeni medya aralarındaki ilişkilere vurgu yaparken, yeni medya ve yeni iletişim teknolojilerinin yaşam üzerindeki etkisinin önü alınamaz büyüklüğünü de ifade etmektedir.

Artık bilgi çağının insanı ekran önü metropol bireyidir. Bu birey televizyondan cep telefonu ve bilgisayara kadar elektronik iletişim aygıtlarıyla iç içe bir yaşam sürerken, iletişim teknolojilerindeki ilerleme de önü alınamaz bir hızla devam etmektedir. Ve hatta gelecek için insanların kendi vücutlarıyla bütünleşmiş iletişim teknolojilerinin hayatımıza gireceği söz konusudur.