Temel Sanat Eğitiminde Farkındalık Konferansı

18 May 2016

Yüksekokulumuz Grafik Tasarımı Programının düzenlediği “Temel Sanat Eğitiminde Farkındalık" konferansı öğrencilerimizin büyük katılımı ve ilgisiyle gerçekleşti.Halen Marmara Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Özer tarafından verilen konferansta, günümüz dünyasında farkındalığın önemi üzerinde duruldu, farkındalık yaratabilmek için bilgi sahibi olmak, görmek, yapmak ve yaşamak ve en sonunda da yorumlamak gerektiği belirtildi. Sonra nokta, çizgi, renk, ışık, konum, hacim gibi objelerden yararlanılarak nasıl farkındalık yaratıldığı, çağdaş sanatçıların eserleri üzerinden anlatıldı.

1945 yılında Gümüşhane'de doğan Prof. Dr. Mehmet Özer, 1968 yılında İstanbul Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu Resim Bölümünden mezun oldu. Yurt içinde 12 kişisel sergi açtı. 100'ün üzerinde karma sergiye katıldı. Yurt dışında da 10 grup karma sergide yer aldı. Yurt içi ve dışında çeşitli müzeler ve koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. Özer'in birçok ulusal ve uluslararası resim yarışmasında başarısı ve ödülleri verildi.