E-Ticaret Girişimcileri Kadir Çetin ve Aykut Mutlu

24 Haz 2016

Kavram Meslek Yüksekokulu Şişli yerleşkesinde Lojistik Bölümü tarafından organize edilen seminerde, E-Ticaret girişimcileri Kadir Çetin ve Aykut Mutlu’yu ağırladı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde konuklarımız e-ticaret konusundaki deneyimlerini paylaştılar.

Seminerde Aykut Mutlu öncelikle e-ticaretin Türkiye’deki gelişiminden ve konuyla ilgili rakamlardan bahsetti. Kendisi ayrıca e-ticaretin Türkiye’deki toplam ticaret içinde yalnızca yüzde 2 paya sahip olduğunu belirtti ve bu konuda büyük fırsatlar olduğunu vurguladı. Mutlu, “internetten yaptığımız alışverişlerde fiyatlar uygun, çok çeşitli alternatifler elimizin altında ve haftanın yedi günü ve günün yirmi dört saati alışveriş yapabiliyoruz” dedi. Bu bağlamda Mutlu, kendi internet sitelerinin görselleri eşliğinde özgün iş modellerini anlattı. Bu modelde girişimciler herhangi bir riske girmeden şirketin altyapısını kullanıyorlar ve kendi işlerini kurabiliyorlar, şirket ise operasyonları yürütüyor ve sorumluluğu alıyor. Öğretim Görevlisi Dilek Işılay Üçok’un Kadir Çetin’e plaket takdimiyle seminer sona erdi.