İnşaat Teknolojisi Programı Öğrencilerinin Metro İnşaatı Gezisi

21 Şub 2018

Sektör Buluşmaları etkinlikleri kapsamında 21 Şubat 2018 Çarşamba günü İnşaat Bölümü Başkanımız Öğr.Gör. Ahmet Karakurt’un düzenlediği ve program akademisyenleri Öğr.Gör. Dünya Çelebi Öğr.Gör. Ayça Aytaç, İnşaat Teknolojisi Programı öğrencileri ve KAVYAP Yapı Kulübü üyelerinin katıldığı Dudullu-Bostancı Metrosu Teknik Gezisi gerçekleştirildi.

Şenbay-Kolin-Kalyon Dudullu-Bostancı Metro Yapım Ortaklığı ve Anadolu Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğü’nün desteklediği gezide metro istasyonuna ait merkez şantiye olan Türk-İş Blokları ve İMES Durakları ziyaret edildi. Tünel sondaj makinesi olan TBM (Tunnel Boring Machine)’in de görülme imkanı bulunduğu gezide, metro çalışmasına ait tünellere ve yapılmakta olan yolcu indirme peronlarına inilerek teknik bilgi alındı.