Farklı Perspektiflerden Mimar Sinan Paneli

05 Nis 2018

5 Nisan 2018 Perşembe Günü; İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı Öğr. Gör. Yeşim Erdal ve Öğr. Gör. Şenay Ekşi program öğrencileri ile birlikte “Farklı Perspektiflerden Mimar Sinan" başlıklı panele katılım sağlandı. Panelde Necdet Sakaoğlu “Çağdaş Kaynaklarda Mimar Sinan", Zeynep Ahunbay “Mimar Sinan'ın Mirası ve Korunması”, İclal Dinçer “Tarihi Kent Peyzajını Yaratmak ve Değişimi Yönetmek" ve Kamil Fırat “Gök, Kubbe/Boşluk Mimar Sinan" başlıklı konuşmaları ile öğrencileri bilgilendirdi.

Günümüze ulaşan cami, mescid, medrese, han gibi pek çok yapının mimarı olan ve 50 yıl boyunca İmparatorluğun baş mimarlığını yapan Mimar Sinan, restorasyon ile ilgili her meslek grubu için bir mihenk taşı niteliğindedir. Bu etkinlikle Mimari Restorasyon öğrencilerimizin Mimar Sinan'ı ve eserlerini tanıyarak, Osmanlı mimarlığı içerisindeki yerini anlamaları hedeflendi.