Aşçılık Programı Peynir ve Kahve Tadım Etkinliği

27 Kas 2018

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğrencileri, İzmir Yerleşkesinde Temel Beslenme Bilgisi dersi kapsamında Öğr. Gör. Derya Saygılı ve Öğr. Gör. Ufuk Samav ile birlikte peynir tadım etkinliği gerçekleştirdi.

Türkiye'de üretilen peynir çeşitleri isimli sunumun ardından hem görsel bir sunum tabağı hazırlanmış hem de peynir tadımları yapılarak ülkemizin farklı türde peynirleri değerlendirdi. Farklı üretim metodları ile üretilen peynirlerin tadım etkinliği ile öğrencilerin duyusal açıdan gelişimleri desteklenerek, peynir üretim teknolojisi hakkında bilgilendirme sağlandı.

Aynı gün içerisinde bir diğer sunumda ise; Kahve üretimi ve çeşitleri başlıklı sunumun ardından farklı tür kahve çeşitleri tadımı yapıldı. Aşçılık programı öğrencileri, Öğr. Gör. Derya Saygılı ile birlikte Temel Beslenme Bilgisi dersi kapsamında söyleşi ve tadım eşliğinde kahve sunumlarını yaptı.