AŞÇILIK

Aşçılık Programının amacı; Türk ve Dünya mutfağı hakkında yeterli derecede bilgi ve donanım sahibi, mutfak becerileri gelişmiş, yiyecek ve içecek hizmetleri alanında teorik ve pratik anlamda eğitimli aşçılar yetiştirmektir.

Aşçılık Programında okuyan öğrenciler, teorik bilgilerin yanı sıra öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürmeleri için uygulamalı olarak da eğitim görmektedirler.

• Programın eğitim süresi iki yıl, eğitim dili ise Türkçedir.
• İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okuma imkânı vardır.

ÇALIŞMA ALANLARI:

Aşçılık Programı mezunları;

  • Turistik belgeli işletmelerde
  • Okul, hastane, fabrika, iş yeri, yemek fabrikaları, otel, restoran, gemi, uçak ve tren mutfaklarında
  • Dünya Mutfaklarında beceri kazanmış olanlar rahatlıkla yurtdışında çalışabilmektedirler.

DGS İLE GEÇİLEBİLEN BÖLÜMLER:

  • Aile ve Tüketici Bilimleri
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatlar
  • Beslenme ve Diyetetik
  • Mutfak Sanatları ve Yönetimi
  • Gastronomi
  • Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği 

ÇİFT ANADAL YAPILABİLECEK BÖLÜMLER:

  • Adalet
  • Bankacılık ve Sigortacılık
  • Bilgisayar Programcılığı
  • Çocuk Gelişimi
  • Dış Ticaret
  • Grafik Tasarımı
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  • İnsan Kaynakları Yönetimi
  • İnşaat Teknolojisi
  • İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Lojistik
  • Makine
  • Mimari Restorasyon
  • Radyo ve Televizyon Programcılığı
  • Sağlık Kurumları İşletmeciliği
  • Sosyal Hizmetler
  • Spor Yönetimi
  • Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik