AŞÇILIK ve AŞÇILIK İ.Ö. PROGRAMI

 

Aşçılık Programının amacı; Türk ve Dünya mutfağı hakkında yeterli derecede bilgi ve donanıma sahip, mutfak becerileri gelişmiş, yiyecek ve içecek hizmetleri alanında teorik ve pratik anlamda eğitimli aşçılar yetiştirmektir. Aşçılık Programında okuyan öğrenciler, teorik bilgilerin yanı sıra öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürmeleri için uygulamalı olarak da eğitim görmektedir.

Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı, 5 yıllık süre ile akredite edilmiştir. Program, İzmir’in akredite edilen ilk ve tek Aşçılık Programı olma unvanına erişmiştir.

Aşçılık Programında 40 +30 toplam 70 iş günü staj zorunludur.



ÇALIŞMA ALANLARI:

Aşçılık Programı mezunları;

  • Turistik belgeli işletmelerde
  • Okul, hastane, fabrika, iş yeri, yemek fabrikaları, otel, restoran, gemi, uçak ve tren mutfaklarında
  • Dünya Mutfaklarında beceri kazanmış olanlar rahatlıkla yurtdışında çalışabilmektedirler.

 

DGS İLE GEÇİLEBİLEN PROGRAMLAR:

Önemli Uyarı: Siz değerli öğrencilerimize kolaylık sağlaması için hazırlanmış olup resmi bir niteliği bulunmamaktadır. Gerçek listenizi ÖSYM’nin ilan ettiği kılavuz üzerinden yapmayı unutmayınız!

  • Aile ve Tüketici Bilimleri
  • Beslenme ve Diyetetik
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
  • Gıda Mühendisliği

 

ÇİFT ANADAL YAPILABİLECEK PROGRAMLAR:

  • Adalet
  • Ağız ve Diş Sağlığı
  • Ameliyathane Hizmetleri
  • Anestezi
  • Bankacılık ve Sigortacılık
  • Bilgisayar Programcılığı
  • Çevre Sağlığı
  • Çocuk Gelişimi
  • Dış Ticaret
  • Diyaliz
  • Fizyoterapi
  • Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
  • Grafik Tasarımı
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  • İç Mekân Tasarımı
  • İlk ve Acil Yardım
  • İnsan Kaynakları Yönetimi
  • İnşaat Teknolojisi
  • İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Lojistik
  • Makine
  • Mimari Restorasyon
  • Optisyenlik
  • Radyo ve Televizyon Programcılığı
  • Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri
  • Sağlık Kurumları İşletmeciliği
  • Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri
  • Sosyal Hizmetler
  • Spor Yönetimi
  • Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
  • Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
  • Tıbbi Laboratuvar Teknikleri