AŞÇILIK

 

Aşçılık Programının amacı; Türk ve Dünya mutfağı hakkında yeterli derecede bilgi ve donanım sahibi, mutfak becerileri gelişmiş, yiyecek ve içecek hizmetleri alanında teorik ve pratik anlamda eğitimli aşçılar yetiştirmektir.

Aşçılık Programında okuyan öğrenciler, teorik bilgilerin yanı sıra öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürmeleri için uygulamalı olarak da eğitim görmektedirler.

• Programın eğitim süresi iki yıl, eğitim dili ise Türkçedir.
• İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okuma imkânı vardır.

ÇALIŞMA ALANLARI:

Aşçılık Programı mezunları;

  • Turistik belgeli işletmelerde
  • Okul, hastane, fabrika, iş yeri, yemek fabrikaları, otel, restoran, gemi, uçak ve tren mutfaklarında
  • Dünya Mutfaklarında beceri kazanmış olanlar rahatlıkla yurtdışında çalışabilmektedirler.

 

DGS İLE GEÇİLEBİLEN PROGRAMLAR:

  • Aile ve Tüketici Bilimleri
  • Beslenme ve Diyetetik
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
  • Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği

 

ÇİFT ANADAL YAPILABİLECEK PROGRAMLAR:

  • Adalet
  • Ağız ve Diş Sağlığı
  • Ameliyathane Hizmetleri
  • Anestezi
  • Bankacılık ve Sigortacılık
  • Bilgisayar Programcılığı
  • Çevre Sağlığı
  • Çocuk Gelişimi
  • Dış Ticaret
  • Diyaliz
  • Fizyoterapi
  • Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
  • Grafik Tasarımı
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  • İç Mekân Tasarımı
  • İlk ve Acil Yardım
  • İnsan Kaynakları Yönetimi
  • İnşaat Teknolojisi
  • İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Lojistik
  • Makine
  • Mimari Restorasyon
  • Optisyenlik
  • Radyo ve Televizyon Programcılığı
  • Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri
  • Sağlık Kurumları İşletmeciliği
  • Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri
  • Sosyal Hizmetler
  • Spor Yönetimi
  • Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
  • Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
  • Tıbbi Laboratuvar Teknikleri