KAYNAK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI
Kaynak Teknolojisi Programının Amacı:
Gelişen endüstri ve teknolojiye uyumlu, teorik ve uygulamalı eğitim bilgisi ile donatılmış, yüksek düzeyde mesleki beceriye sahip, karşılaştığı problemlere hızlı ve pratik çözümler üretebilen imalat sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli kaynak teknikeri yetiştirmektir. Öğrencilere program süresince; torna, freze, taşlama gibi konvansiyonel takım tezgahları ve gelişmiş bilgisayar kontrollü CNC tezgahlarını kullanarak makine parçalarının imalatı için gerekli beceriyi ve teknolojik bilgiyi kazanırlar. Öğrenim süresi boyunca aldıkları dersler ve uygulama çalışmaları ile ders içerisinde hazırladıkları ödevler ve tasarladıkları projeleri problem çözme yetilerini geliştirmek için kullanmaktadırlar. İmalat konuları ile ilgili becerilerini geliştirirken sadece alıcı olmak dışında, öğrendikleri bilgileri pekiştirme ve kendi düşünceleri ile birleştirip çözüm odaklı çalışmayı öğrenirler. Program, yüksek mesleki bilgi düzeyinde, uygulama ve pratik becerisini kazanmış, etik ilkelere bağlı, iletişim becerileri gelişmiş, ekip çalışmasına uyumlu, dikkatli ve sorumluluk sahibi teknik profesyoneller yetiştirmeyi hedefler. Kaynak Teknolojisi Programı, metal ve metal dışı malzemeler üzerinde belirlenmiş standartlara uygun teknik işlemleri yapabilecek donanımlı ve beceri sahibi ara eleman yetiştirmek üzere programlanmıştır.
Kaynak Teknolojisi Programında eğitimini tamamlayan mezunlara “Kaynak Teknikeri” unvanı ile “Ön Lisans Diploması” alırlar.
● Programın eğitim süresi iki yıl, eğitim dili Türkçedir.
● İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okuma imkanı vardır.
Çalışma Alanları
Kaynak Teknolojisi Programı Mezunları:
Mezunlarımız, DGS ile Lisans eğitimlerine devam edebilecekleri gibi;
- Makine Sanayi,
- Havacılık Ve Uzay Sanayi,
- Üretim Ve İmalat Sanayi,
- Malzeme Sanayi,
- Otomotiv Sektörü,
- Tasarım Sektörü,
- İnşaat Ve Enerji Sektörü gibi pek çok alanda istihdam edilebilirler.
Yüksekokulumuzdan Kaynak Teknikeri unvanını alarak mezun olan öğrenciler görev itibarı ile üst düzey yönetici ve mühendis ile usta ve teknisyen arasında bulunan teknisyenden daha fazla teorik bilgiye, mühendisten daha fazla bir uygulama becerisine sahip bir teknik eleman olarak bazı küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde liderlik ve yöneticilik rolünü üstlenebilir ve ara eleman olarak sanayinin çeşitli dallarında çalışmakla birlikte kendi adına işyeri açıp çalıştırabilirler.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE GEÇİŞ YAPILAN BÖLÜMLER
Önemli Uyarı: Siz değerli öğrencilerimize kolaylık sağlaması amacıyla hazırlanmış olup resmi bir niteliği bulunmamaktadır. Gerçek listenizi ÖSYM’nin ilan ettiği kılavuz üzerinden yapınız.
Malzeme Bilimi ve Mühendisliği
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
Nanoteknoloji Mühendisliği
ÇİFT ANADAL YAPILABİLECEK PROGRAMLAR
Detaylı Bilgi İçin: https://www.kavram.edu.tr/ogrenci/ikmyo-ogrencileri-icin/cift-anadal-programi-cap