AŞÇILIK ve AŞÇILIK İ.Ö

 

 

Aşçılık Programının amacı; Türk ve Dünya mutfağı hakkında yeterli derecede bilgi ve donanıma sahip, mutfak becerileri gelişmiş, yiyecek ve içecek hizmetleri alanında teorik ve pratik anlamda eğitimli aşçılar yetiştirmektir. Aşçılık Programında okuyan öğrenciler, teorik bilgilerin yanı sıra öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürmeleri için uygulamalı olarak da eğitim görmektedir.

Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı, 5 yıllık süre ile akredite edilmiştir. Program, İzmir’in akredite edilen ilk ve tek Aşçılık Programı olma unvanına erişmiştir.

Aşçılık Programında 40 +30 toplam 70 iş günü staj zorunludur

 


ÇALIŞMA ALANLARI:

Aşçılık Programı mezunları;

  • Turistik belgeli işletmelerde
  • Okul, hastane, fabrika, iş yeri, yemek fabrikaları, otel, restoran, gemi, uçak ve tren mutfaklarında
  • Dünya Mutfaklarında beceri kazanmış olanlar rahatlıkla yurtdışında çalışabilmektedirler.

 

DGS İLE GEÇİLEBİLEN PROGRAMLAR

Önemli UyarıSiz değerli öğrencilerimize kolaylık sağlaması için hazırlanmış olup resmi bir niteliği bulunmamaktadır. Gerçek listenizi ÖSYM’nin ilan ettiği kılavuz üzerinden yapmayı unutmayınız!

  • Aile Ve Tüketici Bilimleri
  • Beslenme Ve Diyetetik
  • Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
  • Gıda Mühendisliği
  • Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği

 

 

ETKİNLİKLER

HABERLER