AŞÇILIK PROGRAMI
Programın Misyonu
Aşçılık Programı misyonu, sektörel beklentileri karşılamaya yönelik aşçılık becerilerinin akademik bilgilerle donatılması ile Türk ve dünya mutfakları hakkında gerekli donanıma sahip, mutfağın her noktasında ihtiyaç duyulan yeterliliği sergileyebilecek, yönetici gücü gelişmiş şefler yetiştirmektir.
Programın Vizyonu
Turizm sektörünün ihtiyacı olan Türk ve Dünya mutfağında çalışabilecek bilgi ve beceriyle donanmış mesleki bilgiye sahip gerektiğinde kendi işyerini kurup yönetebilecek bireylerin yetiştirilmesinde öncü bir program olmaktır.
Programın Amacı ve Hedefler
Amaç 1. Mesleki bilgi birikimi ve becerilerle donatılmış bireyler yetiştirmek
A 1 H 1 : Mutfağı tanımak ve mutfak hiyerarşisini bilmek
A 1 H 2 : Mutfak içi malzemeleri tanımak ve güvenli gıda uygulamalarını kavramak
Amaç 2. Sektör beklentileri ile uyumlu güncel bilgiler ile donatılmış eğitim vermek
A 2 H 1 : Uygulama becerisini güçlendirmek
A 2 H 2 : Güncel bilgiye erişimi sağlayabilmek
Amaç 3. Farklı mutfak kültürlerini tanımak ve tanıtabilmek
A 3 H 1 : Türk mutfağı uygulamalarına hakim olmak
A 3 H 2 : Dünya mutfaklarını sunabilmek
A 3 H3 : Sektörün özel uygulama alanlarını tanımak
Aşçılık Programının Amacı:
Türk ve Dünya mutfağı hakkında yeterli derecede bilgi ve donanıma sahip, mutfak becerileri gelişmiş, yiyecek ve içecek hizmetleri alanında teorik ve pratik anlamda eğitimli aşçılar yetiştirmektir. Aşçılık Programında okuyan öğrenciler, teorik bilgilerin yanı sıra öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürmeleri için uygulamalı olarak da eğitim görmektedir.
Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı, 5 yıllık süre ile akredite edilmiştir. Program, İzmir’in akredite edilen ilk Aşçılık Programı olma unvanına erişmiştir.
Aşçılık Programında 40 +30 toplam 70 iş günü staj zorunludur.
ÇALIŞMA ALANLARI
Aşçılık Programı Mezunları:
- Turistik belgeli işletmelerde,
- Okul, hastane, fabrika, iş yeri, yemek fabrikaları, otel, restoran, gemi, uçak ve tren mutfaklarında,
- Dünya Mutfaklarında beceri kazanmış olanlar rahatlıkla yurtdışında çalışabilmektedirler.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE GEÇİŞ YAPILAN BÖLÜMLER
Önemli Uyarı: Siz değerli öğrencilerimize kolaylık sağlaması için hazırlanmış olup resmi bir niteliği bulunmamaktadır. Gerçek listenizi ÖSYM’nin ilan ettiği kılavuz üzerinden yapmayı unutmayınız!
- Aile ve Tüketici Bilimleri
- Beslenme ve Diyetetik
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları
- Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
ÇİFT ANADAL YAPILABİLECEK PROGRAMLAR
Ağız Ve Diş Sağlığı
Bilgisayar Programcılığı
Bilişim Güvenliği
Dış Ticaret
Grafik Tasarımı
İç Mekan Tasarımı
İnşaat Teknolojisi
Makine
Mimari Restorasyon
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
Detaylı Bilgi İçin: https://www.kavram.edu.tr/ogrenci/ikmyo-ogrencileri-icin/cift-anadal-programi-cap