ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Lider meslek elemanları yetiştiren bir yüksekokul olma vizyonunu benimseyen İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu, uluslararası nitelikteki programları ile öğrencilerine uluslararası bir eğitimin kapılarını aralamaktadır. Günümüzde bilimin yanı sıra kültürel etkileşimlerin toplumların gelişiminde büyük önemi olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bu bilinç doğrultusunda, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programları ve Mevlana Programı gibi uluslararası yükseköğretim kurumlarının işbirliğine dayalı programların yürütülmesi ve diğer ülkelerle öğretim elemanı ve öğrenci değişimlerinin yapılabilmesi amacıyla İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü oluşturulmuştur. Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, öğrencilerimize uluslararası eğitim fırsatları sunmak adına çalışmalarını sürdürmektedir.

Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. AB, Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, Erasmus programı bünyesindeki değişim programlarının koordine edilmesini sağlamaktadır. İzmir Kavram Meslek Yüksekokulunda, Öğrenci Öğrenim Hareketliliği, Öğrenci Staj Hareketliliği, Personel Ders Verme Hareketliliği ve Personel Eğitim Alma Hareketliliği faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.  Bu bağlamda, gelen öğrencilerin misafir edilmesi, giden öğrencilerin işlemlerinin yürütülmesi ile akademik ve idari personel değişimi işlemleri gibi birçok faaliyet yürütülmektedir. Koordinatörlük, Kavram MYO öğrencileri ve öğretim elemanlarının söz konusu programlar hakkında bilgilendirilmesi görevinin yanı sıra, değişim programları kapsamında yeni ikili anlaşmalar yapılması için çalışmalar yapmaktadır.

Öğrencilerimizin dünyayı daha yakından tanımaları, değişik kültürleri öğrenmeleri ve kendi kendilerine hayatlarını sürdürebilme deneyimi kazanmaları için anlaşmalı olduğumuz üniversite ve program sayısını her geçen gün arttırmak için çalışmalar yürütülmektedir. Kavram MYO, Erasmus programı kapsamında kuruluşundan bu güne pek çok öğrencisini yurtdışındaki çeşitli üniversitelere göndermekte, yurtdışından gelen öğrencilere de öğrenim olanağı sunmaktadır.

Bilgi için:

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Tel: 444 9 134 (Dahili 7227 / 7099)

international@kavram.edu.tr

erasmus@kavram.edu.tr

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Personel Bilgileri

Adı SoyadıUnvanDahiliE-Posta
Dr. Öğr. Üyesi Özlem KOÇTAŞ ÇOTURUluslararası İlişkiler Koordinatörü7290ozlem.cotur@kavram.edu.tr
Ezgi ALBAYRAKOĞLUMemur7099ezgi.albayrakoglu@kavram.edu.tr