ikmyo_logo_yataysifiratiklogo

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Sıfır Atık Projesi ile Geri Dönüşüme Katkı Sağlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında, atıkları minimuma indirmek ve ortaya çıkan atıklarımızı geri dönüşüme kazandırmak amacıyla çalışmalarımızı tamamladık.

Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde durum analizleri gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediyemizin ilgili birimlerinden alınan destekle fiziksel altyapımızı atıkların geri dönüşüme kazandırılması amacıyla hazırladık. Sıfır Atık Yönetmeliği doğrultusunda yerleşkemizde sıfır atık yönetim sistemini hayata geçirerek, İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kontroller neticesince Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandık.

Sıfır Atık Projesine tüm İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Ailesinin katılımı sağlamak amacıyla yerleşkemizde bulunan atık biriktirme kumbaralarımızın sayısını arttırdık. Plastik atıklar, cam atıklar, metal atıklar, kâğıt atıklar ve geri dönüşmeyen atıklar için farklı renklerde ve beşli setler biçimdeki kumbaralarımızı akademik ve idari personelimizle birlikte siz değerli öğrencilerimizin de kolaylıkla ulaşabileceği noktalara yerleştirdik.

Atıklarının yönetmeliğe uygun olarak toplanması ve atık geri dönüşüm merkezlerine teslim edilmesi için bir komisyon oluşturduk. Atık önleme ve geri dönüşüme kazandırma süreçlerinin yüksek verimle yürütülebilmesi için birim sorumluları görevlendirdik. Sıfır Atık ve Çevre Komisyonu başkanımız Öğr. Gör. Aykut AKSU tarafından tüm idari personelimize uygulama eğitimleri verildi.

Atıklar, görevli personellerimizin çalışmalarıyla ayrı ayrı sınıflandırılarak yerleşkemizde yer alan geçici depolama alanlarında muhafaza edilmektedir. Geçici depolama alanında biriken atıklar yetkili merkezlere teslim edilerek geri dönüşüme kazandırılmaktadır. Elektronik atıklarımız ayrı bir depolama alanında biriktirilerek yetkilendirilmiş geri dönüşüm merkezlerine teslim edilmektedir. Oluşan atık miktarları ve teslim edilen atıkların bilgileri görevli personelimiz tarafından rutin olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bilgi sistemine işlenmektedir. İşlenen veriler ve atık geri kazanım değerlerimiz raporlanarak, sıfır atık sayfamız üzerinden siz değerli mensuplarımızın bilgisine de sunulmaktadır.

Sıfır Atık Projesine hep birlikte göstereceğimiz ilginin, çevresel riskleri azaltacağını ve bizlere olduğu gibi gelecek kuşaklara da daha temiz ve yaşam kalitesi yüksek bir doğa sağlayacağına inanıyor ve sizleri projemize destek vermeye davet ediyoruz.

Sıfır Atık Web

SifirAtikfotoğraf 1