Psikolojik, Hukuki ve Sosyal Hizmet Boyutuyla Çocuk İhmal ve İstismarı

16 Ara 2019

Sosyal Hizmetler Programı tarafından, sosyal bir sorun olan ve evrensel nitelik taşıyan Çocuk İhmal ve İstismarına ilişkin farkındalık kazandırma amacına yönelik “ Psikolojik, Hukuki ve Sosyal Hizmet Boyutuyla Çocuk İhmal ve İstismarı” semineri gerçekleştirildi.

İhmal ve istismara yönelik genel kavramlar ve tanıtıcı bilgilerle başlayan etkinlik, İzmir Barosundan Avukat Nuriye KADAN’ın İhmal ve İstismarın hukuki boyutları olan cezalar, cezaların niteliği ve caydırıcılığı konusunda devam etti.

Hukuki boyutun ardından, çocuk ihmal ve istismarının sosyal hizmet boyutu, S.B.Ü Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzlem Merkezi’nden Sosyal Hizmet Uzmanı Sezin ÜNAL tarafından aktarıldı. İstismar şüphesiyle güvenlik güçlerince Çocuk İzlem Merkezine getirilen çocuğun tabi olduğu işlemler, aileye  ve çocuğa yönelik yapılan çalışmaların konu edildiği seminer, Yüksekokul Müdürümüz Deman Küçükaltan’ın  konuşmacılara teşekkür belgelerini sunmasıyla  sona erdi.