Radyo ve Televizyon Programcılığı Öğrencileri 22. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali’nde

26 Kas 2021

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı öğretim üyeleri ve öğrencileri, Radyo ve Televizyon Programcılığına Giriş ve Kurgu II dersleri kapsamında 22. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali’ne katılım gerçekleştirdi. İlk kez 2000 yılında düzenlenen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivalinin o günden bu yana Türkiye'nin en önemli kısa film festivallerinden biri olduğu bilinmektedir. Festivalin, düzenlendiği İzmir kentinin tek sinema festivali olma özelliği dikkat çekerken, her yıl uluslararası ve ulusal kategorilerde kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon dallarındaki kısa filmlere Altın Kedi Ödülleri verilmektedir. Festival, yurtdışından ve Türkiye'den sinema dünyasında önemli ve isim yapmış kişileri jürisine davet ederek kısa filmin gelişimi açısından rekabete dayalı bir canlılık da getirmektedir.

Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı Danışma Kurulu’nda yer alan ve aynı zamanda İzmir Kısa Film Festivali Direktörlüğü görevini de yürüten Yusuf Saygı, kısa film yapımı ve organizasyonu konusundaki deneyimlerini İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle paylaştı.