Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programımızdan Özel Gaziemir Kocatürk Havacılık Lisesi’ne Ziyaret

01 Ara 2021

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu (İKMYO) Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğretim elemanları ve öğrencileri ile Özel Gaziemir Kocatürk Havacılık Lisesi’ni ziyaret etti. Öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizi okul müdürü Murat ÇALIŞKAN ve havacılık koordinatörü Işıl ŞAHİN’in sıcak karşılaması eşliğinde okulu gezdirdiler. Okulun konferans salonunda gerçekleşen İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu’na özel söyleşide 25 yıl havacılık deneyimine sahip Havacılık Koordinatörü Işıl ŞAHİN’İN deneyimlerini dinleme fırsatı buldular.

Öğr. Gör. Cem TUNÇAY tarafından okul bünyesinde bulunan KCT flight center’da B737-800 kokpit simülasyonu ile ilgili kısa bilgilendirme yapılarak öğrencilerin her birine kokpit simülasyonunu deneyimleme fırsatı sunuldu. Böylelikle Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programının müfredatında yer alan “Temel Uçak ve Uçuş Bilgisi” dersinde öğrenciler öğrendikleri bilgileri uygulama fırsatını elde etti. Simülasyon uygulamaları yapılırken öğrencilerin boş vakitlerini kaliteli geçirebilmeleri için okulun konferans salonunda havacılık ile ilgili film gösterimi yapıldı.

Etkinlik sonunda öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza bu eşsiz deneyimi yaşama fırsatı sunan okul müdürü Murat ÇALIŞKAN ve havacılık koordinatörü Işıl ŞAHİN’e teşekkür belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.