Sağlık ve İklim Değişikliği Derneği İle Gezi ve Çevre Kulübü İşbirliğiyle İklim Değişikliği Çalıştayı

08 Ara 2021

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Gezi ve Çevre Kulübü ev sahipliğinde ve Sağlık ve İklim Değişikliği derneği işbirliğiyle İklim Değişikliği Çalıştayı düzenlenmiştir. Çalıştay İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman KÜÇÜKALTAN ve Sağlık ve İklim Değişikliği Derneği başkanı adına dernek yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Emine Didem EVCİ KİRAZ’ın açılış konuşmalarıyla başlamıştır.  Çalıştay moderatörlüğünü İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Gezi ve Çevre Kulübü Danışmanı, Çevre Yönetim Sistemleri Temsilcisi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Öğr. Gör. Ayşen ÖZMEN üstlenmiştir.

Söz konusu etkinlikte Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Çevre Sağlığı ABD Başkanı ve Halk Sağlığı ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Didem EVCİ KİRAZ Sağlıklı ve Güvenli İklim Değişikliği Mümkün başlıklı sunumu ile, Küresel Denge Derneği Başkanı ve Çevre-Siyaset Bilimci Dr. Nuran TALU Paris Anlaşması ve Türkiye'nin İklim Değişikliği Politikaları başlıklı sunumu ile, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem COŞKUN HEPCAN Kentlerde Doğa Temelli Çözümler ve  Sağlık sunumu ile, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı Öğr. Gör. Çağla Ercanlı İklim Değişikliğine Bağlı Taşkın Tehdidine Karşı Kentsel Tasarımda Adaptasyon Temelli Yaklaşımlar sunumu ile, İzmir Kavram Meslek Yüksekolulu Dış Ticaret Programı Öğr. Gör. Fatmanur AVAR ÇALIŞKAN Dijital Dönüşümün Sürdürülebilirlik Üzerindeki Etkileri:Endüstri 4.0 Örneği sunumu ile, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi  Öğr. Gör. Feyza DERELİ İklim Değişikliği ve Engellilik sunumu ile ve Öğr. Gör. Gökçen ERALAN COŞKUN Ekoeleştiri: Çevre Sorunlarına Edebi Yaklaşımlar sunumu ile katkı sağlamıştır.

Çalıştayda iklim değişikliği kavramı sağlık, politika, mimari, sürdürülebilirlik, engellilik ve edebiyat gibi farklı bakış açılarıyla irdelenmiş, disiplinlerarası paylaşımlarda bulunulmuştur.