Grafik Tasarımı Programı Kariyer Günleri Etkinliği

28 Nis 2022

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu (İKMYO) Grafik Tasarımı Programı’nın düzenlediği “Kariyer Günleri” kapsamında, Yaşar Üniversitesi Animasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Sarp SELÇUK, San Design Company Marka Direktörü Boran TÜRKAN, Şule Baş Medya ve Danışmanlık şirket sahibi Şule BAŞ, Grafik Tasarımı öğrencileriyle bir araya geldiler.

 

Öğr. Gör. Sarp SELÇUK sektörde geçirdiği yıllardan, reklam ajansı kurma sürecinden ve akademiye olan yolcuğundan bahsederek yapmış olduğu çalışmaları gösterdi. Öğrencilerin ilgiyle izlediği örnekler üzerinden soru cevap yapılarak aktif katılım sağlandı. Marka Direktörü Boran TÜRKAN, sektörün beklentilerinden bahsederek üzerinde çalışmış oldukları ambalaj tasarımları hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin tasarım ve süreci ile ilgili sorularıyla şekillenen sunumda, ambalaj tasarımının önemine değinildi. Reklamcı Şule BAŞ, reklam ve tanıtımının öneminden bahsederek şirket ve marka konumlandırmasına değindi. Günümüz sosyal medyasının ve fotoğrafın durumu hakkında da bilgi verdi. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı öğrencilerinin de dahil olduğu sunumda, öğrencilerin gelecek planları üzerine konuşmalar yapıldı.

 

Grafik Tasarımı Programı olarak Dr. Öğr. Üyesi Duygu DİNÇELİ, Öğr. Gör. Dr. Şerafettin DEDEOĞLU, Öğr. Gör. Nur Meriç AFACAN’ın katılmış olduğu etkinliğin sonunda, Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Duygu DİNÇELİ tarafından misafirlere teşekkür belgeleri ve çantaları takdim edildi.