ÇOCUK HAKLARI KONFERANSI

28 Kas 2022

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı ve Çocuk Çalışmaları Kulübü işbirliğinde “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” kapsamında düzenlenen Çocuk Hakları Konferansı” etkinliğine Uzman Klinik Psikolog Metin Olataş ve Dr. Gamze Bilir Seyhan katılım göstermiştir.

Uzman Klinik Psikolog Metin Olataş ; “Ben de Varım! Ben Çocuğum! Çocuk Hakkı Demek Ne Demek?” konu başlığı ile her çocuğun; yaşama, barınma, sağlık, dinlenme, boş zaman değerlendirme, oynama, kültürel ve sanatsal yaşama özgürce katılma gibi başlıca haklarına vurgu yaparak, çocukların sahip olduğu haklara dikkat çekmiştir. Etkinlik, Dr. Gamze Bilir Seyhan’ın; “Çocukların Aile Temelli Bakım Hakları: Koruyucu Ailelik ve Evlat Edinme” konu başlığı ile Türkiye’de korunma ihtiyacı olan çocuklara yönelik sunulan hizmet modellerinden “koruyucu aile ve evlat edinme” konularındaki bilgilerini aktarması ile devam etmiştir. Sunumların bitiminde dinleyicilerden gelen sorularla etkinliğin içeriği doğrultusunda hedeflenen farkındalık amacına ulaşılmıştır.

“Çocuk Hakları Konferansı” etkinliği; Çocuk Gelişimi Programı öğretim elemanları tarafından, konuklarımız Sn. Metin Olataş ve Sn. Dr. Gamze Bilir Seyhan’a teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile sonlandırılmıştır.