Tehlikeli Madde Taşımacılığında İlk yardım ve Temel Yaşam Desteği

29 Kas 2022

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı bünyesinde ‘‘Tehlikeli Madde Taşımacılığı’’ dersi kapsamında düzenlenen ‘‘Tehlikeli Madde Taşımacılığında İlk yardım ve Temel Yaşam Desteği’’ etkinliğine okulumuz, Anestezi Programından Öğr. Gör. Tülin KARAKOÇ katılım gösterdi.

Öğr. Gör. Tülin Karakoç; ‘‘Sağlığı Tehdit Eden Tehlikelerin Vücuda Giriş Yolları, Tehlikeli Madde Zehirlenmelerinde Belirti ve Bulgular, Tehlikeli Maddelerin Vücuda Teması Sonrası Uygulanacak İlk Yardım Desteği’’ konularına vurgu yaparak, tehlikeli maddelerin depolanması, elleçlenmesi ve taşınması aşamalarında maruz kalabileceği tehlikelere uygulanacak tedavi yollarına dikkat çekti.

Etkinlik, Karakoç’un ‘‘Temel Yaşam Desteği’’ (CPR – TYD) eğitimini uygulamalı olarak vermesi ile devam etti. Öğrencilerin aktif olarak katılım gösterdiği etkinlik sonunda bebek, çocuk ve yetişkinlerde, CPR’nin doğru şekilde uygulanmasıyla birlikte, hedeflenen farkındalık sağlandı.