Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Tarafından Tire Devlet Hastanesine Teknik Gezi Düzenlendi

03 May 2023

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı tarafından Tire Devlet Hastanesine teknik gezi düzenlendi. HIMSS EMRAM modelinin en üst seviyesi olan seviye yedi ile tescillenmiş Avrupa’daki sayılı hastanelerden, Türkiye’de ise dört hastaneden biri olma özelliğine sahip Tire Devlet Hastanesinin tam anlamıyla dijital hastane olma sürecini Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Elife Özkan ve Kalite Yönetim Direktörü Esengül Purkuloğlu öğrenciler ile paylaştılar.

Teknoloji kullanımının süreç içerisinde aşama kat edilerek ilerlemesi neticesinde gelinen son noktadaki dijital hastanelerden biri olan Tire Devlet Hastanesinin, Hastane Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden örnek uygulamalar gerçekleştirildi. Uygulamalar sırasında; teşhis ve tedavi hizmetleri kapsamında poliklinik yönetimi, klinik hizmetleri yönetimi, ameliyathane süreç yönetimi, tıbbi laboratuvar hizmetleri, görüntüleme hizmetleri gibi birçok alanda oluşturulan dijital unsurlar da yerinde incelenmiş oldu. 

Gerçekleştirilen teknik gezi ile öğrenciler; hekimler ve sağlık çalışanlarının hasta takibini mobil cihazlardan gerçekleştirebildiklerini, sağlık sektöründe stratejik yönetim seviyesinden operasyonel faaliyetlere dek günlük, haftalık, aylık ve yıllık raporlamaların elektronik ortamdan sağlanarak paydaşlarla ortak kararlar alınabileceğini öğrenme ve kâğıtsız yapılan elektronik işlemlerin uygulama alanlarını yerinde inceleme fırsatı yakalayarak, derslerde öğrenmiş oldukları teorik bilgileri pratiğe dönüştürme fırsatı buldular.