Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı Öğrencilerimiz Adnan Menderes Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi’nde

02 Haz 2023

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğretim elemanları ve öğrencileri, Adnan Menderes Havalimanı Seyrüsefer Birimlerini (Yaklaşma Kontrol ve Meydan Kontrol Kulesi) Hava Trafik Kontrolörleri Sertan Pekel ve Jale Acaroğlu eşliğinde ziyaret ettiler.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi bünyesinde uzun yıllar Air Traffic Controller olarak çalışan ve şu an DHMİ içerisinde Hava Trafik Kontrolör Eğitmeni olarak görevlerine devam eden Sertan Pekel ve Jale Acaroğlu tarafından program öğrencilerimize, Seyrüsefer eğitim odasında Hava Trafik Kontrolörlüğü hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Bu etkinlik ile öğrencilerimiz, Yaklaşma Kontrol ve Meydan Kontrol Kulesi’nde uçakların iniş ve kalkış işlemleri, havalimanına yaklaşmaları sırasındaki uygulamaları direkt hava üssü radarları üzerinden deneyimleme fırsatı buldular. Ayrıca uçakların iniş ve kalkışını, pushback ve taksi hareketlerini en önemli ve en üst noktadan izleme ve Meydan Kontrol Kulesi’nden havalimanı, pist, apron, taxiway bölümlerini yerinde görme imkânı elde ettiler.

Etkinlik sonunda program öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza bu deneyimi yaşama fırsatı sunan Hava Trafik Kontrolörleri Sertan Pekel ve Jale Acaroğlu’na, teşekkür belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.