Radyo ve Televizyon Programcılığı Öğrencileri 24. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali’nde

14 Kas 2023

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü öğretim üyeleri ve Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı öğrencileri, 24. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali’ne katılım gerçekleştirdi. İlk kez 2000 yılında düzenlenen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nin o günden bu yana Türkiye'nin en önemli kısa film festivallerinden biri olduğu bilinmektedir. Festival, yurtdışından ve Türkiye'den sinema dünyasında önemli ve isim yapmış kişileri jürisine davet ederek kısa filmin gelişimi açısından rekabete dayalı bir canlılık da getirmiştir.

Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı Danışma Kurulu’nda yer alan Yusuf Saygı’nın direktörlük görevini yürüttüğü, “ İzmir Kısa Film Festivali ” İzmir kentinin tek sinema festivali olma özelliği ile dikkat çekerken, bu festivalde her yıl uluslararası ve ulusal kategorilerde kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon dallarındaki kısa filmlere “Altın Kedi Ödülleri” verilmektedir.