Afetler ve Koruma Bilinci

08 Ara 2023

“Afetler ve Koruma Bilinci” Eğitimi

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulumuzun Genç Kızılay Kulübü, Afet Farkındalık Kulübü ve İş Sağlığı ve Güvenliği Programı ile İzmir Kızılay Afet Müdahale Merkezi iş birliğinde, 8 Aralık 2023 tarihinde,  “Afetler ve Korunma Bilinci” eğitimi İzmir Kızılay Afet Müdahale Merkezi eğitimcilerinden Ceren Büşra Dalyan ve Ahmet Can Orhan’ın katılımı ile gerçekleşti. Eğitimde, dünyamızın kaçınılmaz gerçeklerinden olan ‘afetler’ hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Bu eğitim kapsamında; afetlerden (deprem, çığ, orman yangınları, heyelan ve seller)  korunmanın, zarar görmeden atlatabilmenin ve afetlere karşı önlem almanın yolları başta olmak üzere, afet sonrasında da neler yapılabileceği hususunda tecrübelerini aktardılar. Etkinlik, uygulamalı çadır kurma eğitimi ile tamamlandı. Eğitim, öğrenciler ve akademisyenler tarafından ilgi ile dinlendi.

Eğitim sonunda, Diyaliz Programı Öğr. Gör. Şenay Öztürk tarafından Ceren Büşra Dalyan’a, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Öğr. Gör. Tuğba Lüle tarafından da Ahmet Can Orhan’a teşekkür belgeleri takdim edildi.