Analysing a Movie in Line with Gender Perspective Konulu Seminer Düzenlendi.

25 Ara 2023

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik Programı öğrencileri, Hazırlık Programı Koordinatörü Öğretim Görevlisi Burçin Büyükdöğerli’nin sunduğu “Analysing a Movie in Line with Gender Perspective” konulu semineri dinlediler. Öğrencilerden seminere katılım sağlamadan önce çözümlemesi yapılacak olan “Fried Green Tomatoes” filmini izlemeleri tavsiye edildi. Öğrenciler, sunum esnasında ve sonrasında Büyükdöğerli tarafından sorulan soruları yanıtladılar. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği hakkında bilgi sahibi oldular. Bu temanın edebiyatta nasıl işlendiğini bir film analizi yapılarak öğrenildi. Seminer sonrasında, öğrencilere kendi hayatlarından ve gözlemlerinden örnekler vermeleri istenerek konunun pekişmesi sağlandı.