Yüksekokulumuz Akademik ve İdari Personeline Yönelik “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” Eğitimi Düzenledi

11 Oca 2024

Meslek Yüksekokulumuz ile İBB Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı iş birliğinde, Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Komisyonu koordinasyonunda, akademik ve idari personelimize yönelik 21-22-28-29 Aralık ve 04-05 Ocak tarihlerinde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” eğitimi gerçekleşti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı ve Eğitim Şube Müdürlüğü’nde görevli personel Uzman Sosyolog Duygu Erişkin tarafından, daha kapsayıcı ve eşitlikçi bir eğitim ortamının teşvik edilmesi açısından; toplumsal cinsiyetle ilgili temel kavramlar, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin nasıl inşa edildiği, şiddet ve şiddetle mücadele yöntemleri ve kadına yönelik şiddetin boyutları konusunda önyargılar ve stereotiplere vurgu yapılarak, interaktif öğrenme ortamında karşılıklı bilgi paylaşımında bulunuldu.

Etkinlik sonunda, katkılarından dolayı eğitmen Uzman Sosyolog Duygu Erişkin’e İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Damla Güzeldere Aydın tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.