Diyaliz Öğrencileri Alan Uzmanlarıyla Buluştu

12 Mar 2024

Her yıl mart ayının ikinci perşembe günü tüm dünya ve ülkemizde “Dünya Böbrek Günü” olarak kutlanmaktadır. Gün kapsamında böbrek sağlığının önemi konusuna dikkat çekmek için farkındalığı artırmaya yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Diyaliz Programı öğretim görevlileri olarak, “Dünya Böbrek Günü” kapsamında 1. ve 2. sınıf öğrencilerimizi, alanda aktif çalışan ve uzun yıllar deneyim tecrübesi bulunan hemodiyaliz hemşireleri, hemodiyaliz teknikeri ve hemodiyaliz hastası olan konuklarımızla bir araya getirdik. Bu etkinlik kapsamında, gelen hemşire ve tekniker konuklarımız alan deneyimlerini, klinik uygulamaları, alanda sıklıkla gelişebilen komplikasyonları, sağlık profesyonellerinin yeni işe başlayacak diyaliz teknikerlerinden beklentilerini öğrencilerimizle paylaştılar. Ayrıca uzun yıllar hemodiyaliz tedavisi gören konuğumuz da, hastaların diyaliz teknikerlerinden beklentilerini, diyaliz deneyimlerini öğrencilerimize aktardı. Etkinlik süresince, aktif katılım gösteren öğrencilerimiz alana hazırlık yaptılar. Aktif katılım, edinilmiş tecrübe ve geleceğin teknikerlerinden beklenilenler gibi konular ve alanda yer alan hemşire, tekniker ve hasta profillerinin gözlemlendiği konferans öğrencilerimiz açısından oldukça verimli geçti.