İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrencileri, Yeraltı Maden Eğitim Ocağı'nı Ziyaret Etti

15 Mar 2024

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulunda İş Sağlığı ve Güvenliği Programı 1. sınıf öğrencileri, Sektörel İş Sağlığı ve Güvenliği dersi kapsamında, madencilik sektöründeki iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları hakkında bilgi edinmek amacıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksekokulu Yeraltı Maden Eğitim Ocağı'nı ziyaret etti.

Öğrenciler, maden sektöründeki iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını yakından gözlemleme fırsatı buldukları ziyarette, Soma Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayla TEKİN, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Fırat TEKİN ve İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Başkanı Doç. Dr. İsrafil ŞABİKOĞLU tarafından karşılandı.

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi arasında 05.05.2021 tarihinde Bilimsel ve Kültürel İş Birliği Protokolü imzalanmıştı. Öğrenciler, eğitim iş birliği protokolü sayesinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin madencilik alanındaki uzmanlığından ve kaynaklarından faydalanarak, maden sektöründeki pratik bilgileri yerinde gözlemleme şansını elde etti. Soma Meslek Yüksekokulunun maden eğitim ocağında gerçekleştirilen ziyaret, öğrencilere sektördeki güvenlik standartları, risk analizi, acil durum müdahaleleri ve kişisel koruyucu donanımların kullanımı gibi konularda detaylı bilgiler sunulmuş oldu.

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Başkanı Öğr. Gör. Mehmet Ali BADEM, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile olan bu iş birliğinin, öğrencilerin mesleki bilgilerini güçlendirmek ve sektördeki en iyi uygulamaları öğrenmelerine olanak sağlamak adına büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Öğrenciler ise, bu tür etkinliklerin kariyerleri için önemli birer kilometre taşı olduğunu ifade ederek, üniversite iş birliği sayesinde sektöre dair gerçekçi deneyimler yaşama şansını değerli bulduklarını belirttiler.