Sanat ve Tasarım Kulubü Urla Sanat Gezisi

15 Mar 2024

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu, Sanat ve Tasarım Kulübü’nün düzenlemiş olduğu Urla Sanat Etkinliği kapsamında Arkas Sanat Urla ziyaret edildi. Grafik Tasarımı Programı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Duygu DİNÇELİ ve Grafik Tasarımı, Fotoğraf, Bilgisayar Programcılığı, Tıbbi Sekreterlik, Diyaliz programlarının öğrencilerini bir araya getiren etkinlikte, 19. yüzyıl sonu - 20. yüzyıl başı Avrupa resim ve heykel sanatının önemli temsilcilerinin eserleri incelendi. Arkas Sanat Urla’nın üst katında, 16-17. yüzyıl Avrupa hanedanlarına ait, işlevselliklerinin yanı sıra birer sanat eseri niteliğine sahip zırh, miğfer ve silah koleksiyonu, rönesans duvar halıları ve klasik dönem Anadolu halıları görüldü. Sergi turu, antik dönem tapınaklarından mermer replikalar ve Roma imparatorlarının mermer büstlerine ait bir seçki sunan cam galeride sona erdi. Sergilenen eserler, sanat tarihini ve kültürünü keşfetmek adına katkı sağlamıştır.