Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı Öğrencilerimiz ‘’Pilotluk Mesleği’’ Etkinliği Kapsamında "Kaptan Pilot Serdar OFLAS" İle Buluştu

19 Mar 2024

 

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programının düzenlediği “Pilotluk Mesleği’’ etkinliği kapsamında kaptan pilot Serdar OFLAS, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencileriyle buluştu.

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programında sektör danışmanı olan Serdar OFLAS, uzun bir dönem ABD’de yaşamış ve pilotluk sertifikasını orada almıştır. Ülkemize döndükten sonra First Officer olarak İZAIR’de uçuşlara başlamış ve Pegasus Havayollarında kaptan pilot olarak havacılık hayatına devam etmektedir. Ayrıca son olarak Pegasus Hava Yolarında ‘’SAFA Ramp Inpection’’ olarak görev almaktadır.

Söyleşi süresince, kaptanımız Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerine, havayolları içerisindeki “Kaptan Pilotluk” hakkında bilgiler vererek, pilot ve kabin memurluğu etkileşimini öğrencilere aktardı. Özellikle kabin ve kokpit arasındaki CRM’in öneminden bahsederek, uçak içi hiyerarşi hakkında bilgiler verdi. Yapılan etkinliğin soru cevap bölümünde öğrenciler birçok konuda merak ettiklerini öğrenme fırsatı buldular.

Etkinlik sonunda öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza değerli katkılarını sunan kaptan pilot Serdar OFLAS’a teşekkür belgesi takdim edildi.