30 Mart Sıfır Atık Günü Etkinliği Meslek Yüksekokulumuzda Düzenlendi

29 Mar 2024

Yüksekokulumuz Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Komisyonu ve Mimari Restorasyon Programı tarafından, “30 Mart Sıfır Atık Günü” etkinliği düzenlendi. Etkinlik, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu bünyesinde idari/akademik personelin ve öğrencilerin katılımıyla sürdürülebilir üretim ve tüketim alışkanlıklarına dikkat çekmeyi, bireysel atıkların azaltılmasını ve önlenmesini, yeniden kullanımını ve geri dönüşümü vurgulamayı ve öğrencilerin “30 Mart Sıfır Atık Günü” hakkında bilgi edinmeleri amaçlandı. Öğrenciler, gün boyu boş dünya haritası üzerine o günkü atıklarını yapıştırdılar ve gün sonunda atıklarla kaplanmış bir dünya haritası elde ettiler. Bu sayede, deniz ve karasal alanlardaki insan kaynaklı kirlilik, plastik kullanımı, küresel çaptaki israf ve atık krizi, bireysel atık yönetimi konularında farkındalık oluşturuldu. Gün sonunda ortaya çıkan atıkların çoğunluğunun, tek kullanımlık plastik ürünlerin, paketli gıda ambalajlarının ve geri dönüşmeyen evsel atıkların oluşturduğu gözlemlendi.