Meslek Yüksekokulumuzda Afet Farkındalığı Eğitimi Büyük İlgi Gördü

29 Mar 2024

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu İnsan Kaynakları Programı, Spor Yönetimi Programı ve Afet Farkındalık Kulübü iş birliğiyle düzenlenen "Afet Farkındalığı Eğitimi" büyük ilgi gördü. Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerin ve katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Eğitim, AKUT Yarımada Kurucu Ekip Lideri ve TAYKE TEOS Acil Yardım Arama ve Kurtarma Ekibi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Vahdi Sarıkaya'nın değerli katkılarıyla gerçekleşti. Sarıkaya, deprem, yangın, sel, çığ, tsunami, heyelan gibi afetlerle karşılaşıldığında alınabilecek önlemler ve korunma yöntemleri üzerine önemli bilgiler paylaştı.

Etkinlik kapsamında öğrenciler, afetlerin olası etkileri ve bu durumlarla başa çıkma stratejileri hakkında detaylı bilgiler edindiler. Ayrıca, afetlerle ilgili farkındalığın artırılması ve toplumsal bilincin güçlendirilmesi amaçlandı.

Etkinlik sonunda, İnsan Kaynakları Programı Öğretim Görevlisi Rahile Güran Göven tarafından konuşmacı Vahdi Sarıkaya'ya teşekkür belgesi takdim edildi.