Makine Programı Öğrencileri, Kalite Kontrol Cihazlarını ve Ünlü Tarım Aletleri A.Ş.’ni Ziyaret Etti

03 May 2024

1971 yılından bu yana genel ve özel amaçlı her çeşit pulluk üretimi, diğer toprak işleme makinelerinin  yanı sıra, özel amaçlı ekim makinelerini de üreten; Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yirmi bin metrekarelik alanda kurulu Ünlü Tarım Aletleri A.Ş.’yi, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü öğrencileri olarak ziyaret ettik.

Öğrencilerimiz, onlarca yurt dışı ülkesine ihracat yapan bu firmanın başarılarının sağlayıcısı olan, Kalite Kontrol Birimi’ndeki makine teçhizatlarını ve personelini, yerinde uygulamalar çerçevesinde tanıma imkanı buldular. İşletmenin kurucusu Halit Ünlü, Makine Bölümü öğrencilerine şirketin başarısının sırlarını anlattı. “Ölçme ve Kontrol” dersi ile “Sistem Analizi ve Düşüncesi” dersini alan öğrenciler, katılmış olduğu bu etkinlik sayesinde derslerdeki teorik bilgiyi sahada görerek ve uygulamalara tanık oldular.