Basketbol Takımımız 2. Tura Yükseldi

15 Mar 2019

Üniversite Sporları Federasyonu ve Spor Bakanlığının ortaklaşa organize ettiği UNİLİG basketbol 1. Tur karşılaşmaları sonunda okulumuz son 24 takım arasına adını yazdırdı.
 
Son karşılaşmasını Osmaniye’de Korkut Ata Üniversitesi ile oynayan Basketbolcularımız, mükemmel bir oyun sergiledikleri karşılaşmada rakibini deplasmanda 107 – 61’lik skorla mağlup etti. 
 
Farklı skorla alınan bu galibiyet sonrası grubunu 2. Sırada tamamlayan okulumuz, sonraki turda karşılaşacağı rakiplerine de gözdağı verdi.
 
Unilig A grubu’nda 5 takım ile gruptan çıkma mücadelesi veren ekibimiz Konya Karatay 
Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin olduğu gruptan ilk ikiye girerek bir üst tura yükseldi.
 
Toplam 10 grupta 50 üniversite basketbol takımının kıyasıya mücadelesi sonucunda 
gruplarında ilk ikiye giren toplam 20 takım 2. Tura yükselme başarısı gösterdi. İkinci turda geçen sene final four oynayan 4 takım ile gruplardan çıkan 20 takım 4’erli 6 grupta son 16 takım arasına kalmak için mücadele verecek.
 
Ünilig Erkekler 2. Tur gruplarının belirleneceği kura çekimi, 18.01.2015 Pazar günü saat: 11:00’de Ankara Arena Spor Salonu Basın Toplantı Odasında ALL-STAR karşılaşması öncesi gerçekleştirilecek ve TBFTV’den canlı yayınlanacak. Basketbolcularımıza tebrik ediyor, 2. Turda da başarılar diliyoruz.