İzmir'in İlk Gerçek Uçak Kesiti Sınıfında Uygulamalı Eğitim Başladı

12 Nis 2023

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı uygulama laboratuvarı mock-up sınıfı, geniş bir katılımla uygulama eğitimine açıldı. Tasarlanan sınıf, öğrencilerin ve eğitmenlerin eğitim esnasında gerçek bir uçağın içindeymiş gibi hissetmelerine olanak sağlıyor.

Açılışta konuşma yapan Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Derman Küçükaltan, laboratuvarın bir yolcu uçağının birebir kesitinin model alınarak dizayn edildiğini, laboratuvarın açılışıyla Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerinin, daha önce bu eğitimin verildiği tek yer olan İstanbul'a eğitim amacıyla gitmek zorunda kalmayacaklarını belirterek, değerli katkıları için başta İKMYO Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Erkan Çelik’e ve Pegasus İç İstasyonlar Müdürü Aytaç Yıldız ile tüm emeği geçenlere şükranlarını iletti.

Laboratuvar açılışına, Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, İzmir'deki havayolu ve ulaşım şirketlerinin üst düzey yöneticileri, kabin amirleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katılım sağladı. Katılımcılar daha sonra, laboratuvar içindeki Havacılık Kütüphanesinin açılışını da gerçekleştirdiler. Açılışı yapılan kütüphanede, havacılık eğitimine ait çok sayıda yerli ve yabancı yayının yer aldığı özel bir koleksiyon bulunuyor.