Meslek Yüksekokulumuzda “9 Mayıs Dünya Çölyak Günü” Farkındalık Eğitimi

10 May 2023

“9 Mayıs Dünya Çölyak Günü” kapsamında; Meslek Yüksekokulumuz ile Konak Kaymakamlığı, Konak İlçe Tarım ve Sağlık Müdürlükleri, İzmir ve Manisa’daki Çölyak Dernekleri iş birliğinde Konak’taki otellerin mutfaklarında çalışanlara yönelik teorik ve uygulamalı farkındalık eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitimin teorik kısmı, Yüksekokulumuz konferans salonunda glutensiz beslenmeye yönelik olarak gıda mühendisleri ve sağlık müdürlüğü yetkililerince verildi. Eğitimin uygulama aşaması ise Yüksekokulumuz mutfağında, öğretim elemanlarımız Öğr. Gör. Onur Özden ve Öğr. Gör. Burcu Kaya tarafından mutfak şeflerine yönelik olarak gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Oktay Darcan, Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ruhşan Özdemir Çiftçi, , Konak İlçe Sağlık Müdürü Dr. Berkay Kocasarı, Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odaları Başkanları, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı.