İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Kadın Basketbolda Türkiye Üçüncüsü

09 Haz 2023

Türkiye'nin en yüksek katılımcı sayısına sahip  Red Bull Half Court Üniversiteler 3x3 Basketbol Turnuvası sona erdi. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (T.Ü.S.F.) ile yapılan iş birliği çerçevesinde hayata geçirilen 3x3 Basketbol Turnuvasını İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Kadın Basketbol Takımı, Hacettepe Üniversitesini 12-4 mağlup ederek müsabakayı üçüncü olarak tamamladı.

Turnuva elemelerine, 77 üniversiteden 38 kadın ve 70 erkek basketbol takımının katılım sağladığı Half Court'ta takımlar 3 ana ve 1 yedek oyuncudan oluşmakta. Maçlar, 21 sayı ya da 10 dakika üzerinden oynanıyor. 21 sayıya ilk ulaşan ya da 10 dakika sonunda skor avantajına sahip olan takım, müsabakanın kazananı oluyor. Karşılaşma bitiminde iki takımın skorları eşitse, mücadele uzatmaya gidiyor. Uzatmada 2 sayı bulan takım, aynı zamanda maçı da kazanıyor.