İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Engelsiz Üniversite Ödüllerine Yenisini Ekledi

19 Haz 2023

2018 yılından bu yana verilen ve bu yıl 97 üniversiteden toplam 1091 başvurunun yapıldığı Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde, ödüle layık görülen üniversiteler açıklandı. İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu (İKMYO), “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik” ödülünün sahibi oldu.

56 üniversite toplam 295 bayrak almaya hak kazandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yükseköğretimde farklı engel düzeylerinde 56 bin civarında öğrenci olduğunu ifade etti. Özvar, engelli öğrencilerin yaklaşık 3'te 1'inin kadınlardan oluştuğunu belirterek, kadın engelli öğrencilerin erkek öğrencilere kıyasla daha fazla dezavantajla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan ödül sonrası yayınladığı mesajda, “YÖK tarafından üniversite kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tespiti, başarılı bulunanların ödüllendirilmesi ve kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla verilen Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri'nde yer alan ‘Mekânda Erişilebilirlik - Turuncu Bayrak’, ‘Eğitimde Erişilebilirlik - Yeşil Bayrak’ ve ‘Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik - Mavi Bayrak’ ödüllerinin tamamını alarak ‘Engelsiz Eğitim’ hedefimizi pekiştiriyoruz.” ifadelerini kulandı.