ÇINARLI METAL VE İZMİR KAVRAM MYO, EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI KOORDİNASYONUNDA ORTAK PROJELER YÜRÜTECEK

26 Ara 2023

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş, EBSO koordinatörlüğünde yürütülecek olan ve Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu arasında imzalanan protokolün tanıtım törenine katıldı. Protokol kapsamında, kurumlar arasında ortak projeler ve mesleki eğitim alanında bilimsel etkinlikler düzenlenecek. Törende konuşan Akdaş, “EBSO olarak hem iş dünyamızın hem de ülkemizin geleceği için iki kilit konuyu sürekli gündemimizde tutuyoruz. Bunlardan birincisi eğitimdir ve ikincisi ise üretimdir. Çünkü sürdürülebilir üretim için nitelikli işgücüne, nitelikli işgücü için de, eğitime ihtiyaç duyuyoruz. Bu bakımdan, üretime ve kalkınmaya giden süreç, mesleki eğitim üzerinde filizleniyor. Odamız, bu filizi yeşertmek için, ‘işsizlik yoktur, mesleksizlik vardır’ inancıyla, geçmişten bugüne gençlerimize meslek kazandıracak politikalara çok önem veriyor ve bu politikaları hayata kazandıracak projelerin öncüsü olmaya çabalıyor. Bu kapsamda, son olarak 30 Ekim’de İzmir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu arasında yenilediğimiz protokol ile sanayinin ihtiyacına göre ders müfredatlarının oluşturulması ve yine talep doğrultusunda öğrencilerin sanayi kuruluşlarında staj yapmasına imkan tanıyacağız. Bugün de iki değerli eğitim kurumu arasında bu protokolün imzalanmasına vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz. Odamız koordinatörlüğünde, İzmir Kavram Meslek Yüksek Okulu ve Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, arasında imzalanacak olan eğitim ve bilimsel işbirliği protokolü, mesleki eğitimin geliştirilmesine yönelik yeni fırsatların kapısını aralayacaktır. Böylece, mesleki eğitimin lise ve yüksekokul düzeyinde geliştirilmesinin yanı sıra, kentimizin ve bölgemizin ara eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik ortak çalışmalar ve projeler yürütülebilecektir” diye konuştu.