Herkes İçin Böbrek Sağlığı

14 Mar 2024

Her yıl mart ayının ikinci perşembe günü tüm dünya ve ülkemizde “Dünya Böbrek Günü” olarak kutlanmaktadır. Gün kapsamında böbrek sağlığının önemi konusuna dikkat çekmek için farkındalığı artırmaya yönelik çeşitli etkinlikler planlandı. Yüksekokulumuz Sağlık Kulübü ve Diyaliz Programı öğrencileri, Dünya Böbrek Günü’nde böbrek sağlığının önemine dikkat çekmek, böbrek hastalıklarında erken tanı ve tedavinin önemine vurgu yapmak, belirti bulguları anlatarak toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla etkinlikler düzenledi. Ekinlik kapsamında öğrencilerimiz, böbrek hastalıklarının en önemli etiyolojik nedeni olan “Diyabet” ve “Hipertansiyon” farkındalığını artırmak için okulumuz fuaye alanında, Yüksekokulumuz öğrencileri, idari ve akademik personelinin kan glikoz takibi ve tansiyon ölçümünü gerçekleştirdi. Ayrıca öğrenciler tarafından, böbrek sağlığı için nelere dikkat edilmesi gerektiğine yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Etkinlik kapsamında açlık kan şekerinin yüksek seyreden ve bu durumun farkında olmadığı saptanan bir akademik personel ayrıntılı inceleme adına İç Hastalıkları- Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları bölümüne yönlendirildi.

Etkinlikte görev alan öğrencilerimiz ve etkinliğe katılan tüm katılımcılar, yapılan bu farkındalık çalışmasından çok memnun kaldıklarını dile getirdiler.