Öğretim Görevlisi Dr. Çağrı Ulu, ‘’Finansal Okur-Yazarlık Aileden Alınan Harçlıkla Başlar’’ Konusu İle Liseli Öğrencilerle Buluştu

27 Mar 2024

Yüksekokulumuz Dış Ticaret Programı’nda görevli Öğretim Görevlisi Dr. Çağrı Ulu, finansal okur-yazarlık konusunda liseli öğrencilerle önemli bir buluşmaya imza attı. Necip Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, finansal bilgi ve farkındalığın genç nesiller için ne denli kritik olduğu vurgulandı. Dr. Ulu, seminerde, öğrencilere finansal okur-yazarlık becerilerinin hayatları boyunca önemli bir rol oynayacağını aktardı. Gençlerin, kariyer yolculuklarında ve kişisel finans yönetiminde başarıya ulaşmaları için bu becerilere sahip olmalarının önemini vurguladı.

Seminer, katılımcılar arasında interaktif bir platform sunarak öğrencilerin aktif katılımını teşvik etti. Finansal konuların karmaşıklığını anlaşılır bir şekilde açıklayan Dr. Ulu, gençlerin günlük hayatta karşılaşabilecekleri mali zorluklarla başa çıkabilmeleri için bilinçlenmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, finansal okur-yazarlık becerilerinin kişisel ve mesleki başarılara nasıl olumlu bir katkı sağlayabileceğini detaylı bir şekilde açıkladı.

Seminer, öğrencilere finansal konularda temel bilgi ve becerilerin yanı sıra, yatırım yapma, bütçe oluşturma, borç yönetimi gibi pratik konuları da kapsadı. Katılımcıların sorularına açık bir şekilde yanıt veren Dr. Ulu, gençlerin finansal geleceklerini daha bilinçli bir şekilde şekillendirmelerine yardımcı olmayı hedefledi.

Necip Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen seminer, gençler arasında finansal okur-yazarlık konusunda farkındalığın artmasına ve gelecekteki finansal kararlarını daha bilinçli bir şekilde almalarına katkı sağladı. Dr. Ulu'nun bilgilendirici ve etkileyici sunumu, öğrencilerin finansal konularda daha güvenli adımlar atmalarına olanak tanıdı.