Çevre Sağlığı Programı Öğrencilerinden “Sıfır Atık” Eğitimi

29 Mar 2024

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Çevre Sağlığı Programı, Genç TEMA Öğrenci Kulübü ve Çevre Yönetim Temsilcisi Öğr. Gör. Hatice Dal organizatörlüğünde, “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü” dolayısıyla “Sıfır Atık” konulu eğitim düzenlendi.

“30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü” kapsamında, farkındalık yaratmak amacıyla, Çevre Sağlığı Programı öğrencileri tarafından, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan programlara “Sıfır Atık” eğitimi verildi. Eğitim, Çevre Sağlığı Programı 1. sınıf öğrencilerinden Buse Karakaya, Salman Karakaş, Özge Elmas Karakadıoğlu, Safiye Şimşek ve Ilgın Atlayan tarafından gerçekleştirildi. Çevre Sağlığı Programı öğrencileri eğitimde, atık önleme, atık azaltma, tekrar kullanım, geri dönüştürülebilen atıklar, geri dönüştürülemeyen atıklar ve geri dönüşüm kutularının doğru kullanımına dikkat çekerek “Sıfır Atık” konusunda farkındalık oluşturdu.

Eğitim sonunda, Öğr. Gör. Hatice Dal tarafından, Buse Karakaya, Salman Karakaş, Özge Elmas Karakadıoğlu, Safiye Şimşek ve Ilgın Atlayan’a teşekkür belgeleri takdim edildi.