Programın Amacı ve Hedefler
Amaç 1. Mesleki bilgi birikimi ve becerilerle donatılmış bireyler yetiştirmek
A 1 H 1 : Mutfağı tanımak ve mutfak hiyerarşisini bilmek
A 1 H 2 : Mutfak içi malzemeleri tanımak ve güvenli gıda uygulamalarını kavramak
Amaç 2. Sektör beklentileri ile uyumlu güncel bilgiler ile donatılmış eğitim vermek
A 2 H 1 : Uygulama becerisini güçlendirmek
A 2 H 2 : Güncel bilgiye erişimi sağlayabilmek
Amaç 3. Farklı mutfak kültürlerini tanımak ve tanıtabilmek
A 3 H 1 : Türk mutfağı uygulamalarına hakim olmak
A 3 H 2 : Dünya mutfaklarını sunabilmek
A 3 H3 : Sektörün özel uygulama alanlarını tanımak