Program Çıktıları

  1. Halkla ilişkiler, reklam ve pazarlama çalışma alanlarıyla ilgili teorik bilgiyi kullanarak yaratıcı uygulamalara ve kampanyalara dönüştürür.
  2. Temel iletişim kuramlarını irdeler, halkla ilişkiler, reklam ve pazarlama alanlarındaki uygulamalarla ilişkilendirir.
  3. Kriz, marka, imaj, itibar, etkinlik ve organizasyon, gündem, kurumsal iletişim, pazarlama, müşteri ilişkileri, iletişim ve toplum sosyolojisi, sürdürülebilirlik gibi konularda mesleki bilgiye hakim olur.
  4. Siyaset, ekonomi, kültür, teknoloji, medya, çevre ve sürdürülebilirlik konularıyla iletişim çalışmalarını ilişkilendirir.
  5. Medya ilişkileri, medya yayın organları, medya planlama, reklam ve satın alma politikaları, yeni medya, dijital medya okuryazarlığı, okur profili, dağıtım ağı konularını yorumlar ve değerlendirir.
  6. Görsel iletişim, görsel iletişim tasarımı ve yeni medya uygulamaları konusunda deneyim sahibi olur.
  7. Halkla ilişkiler mesleğini kamu ve/veya özel sektör ihtiyaçlarına uygun olarak yürütebilmek amacıyla sözlü ve yazılı iletişim yöntem ve tekniklerini etkin şekilde kullanır.
  8. Mesleki yükümlülüklerini yerine getirirken, iç ve dış paydaşların (özel, kamu ve üçüncü sektör kuruluşları) süreçlere katılımını sağlamaya yönelik çalışmalarında etik ve ahlaki değerlere bağlı kalır.
  9. Yürütülen iletişim faaliyetlerinin hayata geçirilmesi, reklam, halkla ilişkiler ve pazarlama çalışmalarının hedef kitleler üzerinde istenen tutum ve davranış değişikliklerini yaratması için gerekli ikna yöntem ve tekniklerini uygular.
  10. Analitik düşünme ve davranma becerisi yükselir, yenilikleri takip eder, kendini sürekli yenileme becerisi kazanır.
  11. Mikro ve makro ölçekte meydana gelebilecek toplumsal sorunlar ya da toplumda oluşacak farklı eğilimleri öngörebilme, analiz edebilme ve mesleki uygulamalara dönüştürebilmeye yönelik psikolojik, toplumsal, kültürel ve teknolojik bilgiye sahip olur.
  12. Temel hukuk, sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler, toplumsal cinsiyet eşitliği, sorumlu üretim ve tüketim, çevre ve sürdürülebilirlik gibi Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedefleri’ni içeren konuları mesleki uygulamalarında gözetir.
  13. Türkiye Yeterlilik Çerçevesi kapsamında yer alan mesleki bilgi, beceri, sürekli öğrenme ve gelişim beklentilerini karşılayan donanıma sahip olur.
  14. Avrupa Dil Portföyü A2 düzeyinde İngilizce bilgisini kullanır.
  15. Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyde bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.