Uzaktan Öğretim ve Sınav Duyuruları

Öğrencilerimizden Uzaktan Öğretim Değerlendirmesi

01 Haz 2020

Öğrencilerimizden Uzaktan Öğretim Değerlendirmesi

Araştırma verileri İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu’nda kayıtlı aktif 466 öğrenciden elde edilmiştir. Bu araştırmada, küresel COVİD-19 salgını nedeniyle yükseköğretim kurumlarında zorunlu olarak uygulanmakta olan uzaktan eğitim sürecinin öğrencilerin bakış açısı ile değerlendirilmesi amaçlanmıştır.

1. Öğrencilerin % 40,3’ü bilgisayar, %27,0’si telefon ve %32,6’sı hem bilgisayar hem de telefon aracılığıyla derslere katılmıştır.

*Öğrencilerin %75,1’inin kişisel bilgisayarı bulunmaktadır.

*Öğrencilerin %85,0’inin evinde sabit bir internet bağlantısı bulunmaktadır.

2. Öğrencilerin % 77,9’u derslere çevrimiçi olarak katılmıştır.

*Öğrencilerin % 34,8’i derslerin kayıtlarını izlemiştir.

*Öğrencilerin % 2,4’ü derslere hiç katılmamıştır.

3. Öğrencilerin %65,2’si uzaktan eğitim sistemine erişmekte problemler yaşamadığını ifade etmiştir.

4. Öğrencilerin %65,9’u sisteme erişimde sorun yaşadığım zaman teknik destek alabildiğini ifade etmiştir.

5. Öğrencilerin %80’i derslerle ilgili problem yaşadığımda gerekli desteği alabildiğini ifade etmiştir.

6. Öğrencilerin %95,4’ü derslerin öğretim elemanları ile gerektiğinde etkileşime geçebildiğini ifade etmiştir.

7. Öğrencilerin %72,4’ü meslek yüksekokulunun uzaktan eğitim derslerinin erişimine sunduğu imkânların yeterli olduğunu ifade etmiştir.

8. Öğrencilerin %67’si genel olarak uzaktan eğitimden memnun olduğunu düşünmektedir.

*Öğrencilerin %69,4’ü uzaktan eğitim sürecinde eğitim almak için kampüse gidememekten memnun olmadıklarını ifade etmişlerdir.

*Öğrencilerin %67,4’ü uzaktan eğitimin sosyalleşmeyi engellediğini düşünmektedir.

*Öğrencilerin %52’si uzaktan eğitimde yüz yüze iletişimin olmamasından rahatsız olduğunu ifade etmiştir.

*Öğrencilerin %80,2’si uzaktan eğitimin, uygulamalı dersleri öğrenmeyi kısıtladığını düşünmektedir.

9. Öğrencilerin %69,5’i uzaktan eğitimde verilen dersleri anladığını ve öğrendiğini ifade etmiştir.