2022-2023 Af Başvuru Duyuru

18 Ağu 2022

İZMİR KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU

7417 SAYILI AF KANUNU HAKKINDA DUYURU

5 Temmuz 2022 tarih ve 31887 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7417 Sayılı Kanun’un 35. Maddesi ile 2547 Sayılı Kanuna Eklenen Geçici 83 üncü madde gereğince öğrenci affından yararlanacak  İzmir Kavram Meslek yüksekokulumuz öğrencileri;

★ 2547 sayılı kanuna eklenen ilgili 83.maddeden 5 Temmuz 2022 tarihinden önce ilişiği kesilen öğrencilerimiz yararlanarak af kapsamında kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecektir.

★ Yükseköğretim kurumlarında hazırlık dâhil bütün sınıflarda intibak, önlisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar, kendi isteğiyle ilişikleri kesilenler dâhil, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazanarak kayıt yapma hakkı elde ettikleri halde kayıt yaptırmayanlar bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört ay içinde ilişiklerinin kesildiği veya kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla bu Kanunun 44 üncü maddesinde belirtilen esaslara göre 2022-2023 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler.

★ Öğrenci affından yararlanacak adayların, başvuru evraklarını belirtilen süreler içerisinde İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri Birimi’ne şahsen teslim etmesi gerekmektedir

★ Bu maddede yer alan hükümlerden yararlanarak ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıranlardan ÖSYS/YKS puanı giriş yılı itibarıyla aynı veya farklı bir diploma programının aynı türden taban puanına sahip olanlar, bu programlardan birine yatay geçiş talebinde bulunabilecektir.

★ Başvurularla alakalı her türlü sorularınızı izmirogrenciisleri@kavram.edu.tr mail adresine iletebilirsiniz.

BAŞVURU TAKVİMİ

Başvuru Başlangıç Tarihi

5 Temmuz 2022

Başvuru Bitiş Tarihi

7 Kasım 2022

Askerlik görevini yapmakta olanlar için başvuru tarihleri

Terhislerini takip eden 2 ay içinde

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ.

7417 SAYILI KANUN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Başvuru formu

2. Nüfus cüzdan fotokopisi

3. Adli Sicil Kaydı (e-devlet üzerinden alınabilir)

4. İkametgah belgesi (e-devlet üzerinden alınabilir)

5. Son 6 ay içerisinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf

6. Lise Diploması

7. Meslek Yüksekokulumuza kayıt yaptırdığı yıla ait yerleştiğini belirtir ÖSYM sonuç belgesi

8. Meslek Yüksekokulumuza kayıt yaptırdığı yıla ait tüm puanlarını içeren ÖSYM sonuç belgesi.

9. Öğrencinin daha önce öğrenim gördüğü başka yükseköğretim kurumları var ise onaylı transkriptleri ve ders içerikleri.

10. Askerlik görevini yapmakta olanlar için askerlik terhis belgesi

• Kanun gereği son başvuru tarihinden sonra başvuru alınmayacaktır.

• Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte askerlik görevini yapmakta olanlar, terhislerini takip eden 2 ay içerisinde başvurmaları halinde GEÇİCİ 83. MADDE kapsamındaki haklardan yararlandırılır.

• Bu kanundan yararlanarak 2022-2023 Akademik yılı güz döneminde eğitime başlamak isteyenlerin 5 Temmuz - 12 Eylül 2022 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Birimine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

• 12 Eylül 2022 tarihinden sonra başvuru yapacak öğrenciler, bir sonraki öğretim döneminde (2022-2023 Bahar dönemi) eğitime başlayabileceklerdir.

Başvuru Adresi;

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri Birimi