DUYURULAR

Erasmus+ Değişim Programları Sınavı Sonuçları (2019-1-TR01-KA103-065513 ve 2020-1-TR01-KA103-081539)

20 Tem 2020

2019-1-TR01-KA103-065513 ve 2020-1-TR01-KA103-081539 Numaralı Erasmus+ Projeleri kapsamında 2020-2021 ve 2021-2022 (Güz dönemi) Eğitim-Öğretim Yılında Erasmus programı ile yurt dışında eğitim görecek öğrencilerimizi seçmek amacıyla gerçekleştirilmiş olan İngilizce sınav sonuçları açıklanmıştır.

Erasmus+ Programı ile yurtdışında öğrenim görmek isteyen öğrencilerimiz için yerleştirme sonuçları, Erasmus+ Programından hibeli olarak yararlanacak öğrencilerin sayısı Ulusal Ajans tarafından ilan edildikten sonra açıklanacaktır. Açıklanan sonuçlar Erasmus+ değişim programı değerlendirme açısından nihai, ancak hibe koşulu açısından ÖN SEÇİM sonuçlarıdır.

(Başarılı öğrenci listesinde Asil olarak belirtilen öğrenciler; Aday Hibeli öğrenciler olup, Avrupa Birliği'nden yeterli hibe ve kontenjan geldiği takdirde hibeli olarak gidebilecek öğrencilerdir. Asil olarak ilan edilen öğrenciler, hibe Türkiye Ulusal Ajans tarafından onaylandıktan sonra bir dönem olarak hibe alabileceklerdir)

Aynı öğrenim kademesi içerisinde daha önce Erasmus+ kapsamında yükseköğrenim öğrenci veya staj hareketliliğinden yararlanmış öğrencilerin akademik başarı ve yabancı dil puanı toplamı hesaplanırken, daha önce yararlanılan her bir faaliyet için (öğrenim-staj ayrımı yapılmaksızın) 10’ar puan azaltma uygulanmıştır.

Sınavı kazanan öğrencilerin, haklarından vazgeçmeleri halinde en geç 17/08/2020 Pazartesi günü saat 17.00’e kadar feragat dilekçelerini Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğüne mail ile iletmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra vazgeçen öğrenciler hareketlilikten yararlanmış kabul edilerek bir sonraki başvurularının değerlendirilmesinde -10 puan uygulaması yapılacaktır. Ancak, hibelerin açıklanmasından sonra, hibe yetersizliğinden dolayı Erasmus programından faydalanmaktan vazgeçen öğrenciler bu kuralın dışında değerlendirilecektir.

Sınavdan Başarılı olan öğrencilerin dikkatine:

Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı, COVID-19 Pandemi nedeniyle alınan önlemlerin 2020-2021 güz dönemindeki öğrenci öğrenim ve staj hareketliliklerini de etkileme ihtimaline yönelik olarak geçici bir tedbir mahiyetinde hareketliliklerin fiziksel olarak başlayamaması durumunda çevrimiçi başlayabilmesine onay vermiştir.

Pandeminin devam etmesi ve bundan dolayı da hareketliliklerin gerçekleşememesi durumunda faaliyetler gerçekleştirilemeyeceği için yapılacak herhangi bir harcamanın mücbir sebep kapsamında değerlendirilmeyecek ve karşılanmayacaktır.

Güz dönemi için başvuru yapan öğrenciler, bahar dönemi için değişiklik yapabilirler. Dönem değişikliği yapmak isteyen öğrenciler mail ile Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğüne bildirim yapabilirler.

Sınav sonucuna itirazı olan öğrencilerin 06/08/2020 tarihi saat 17:00'e kadar Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğüne mail ile itirazlarını iletmeleri gerekmektedir.