ÖĞRENCİLERİ SEKTÖRE HAZIRLAYAN PROTOKOL YENİLENDİ

02 Kas 2023

 ÖĞRENCİLERİ SEKTÖRE HAZIRLAYAN PROTOKOL YENİLENDİ

 

Meslek yüksekokulu öğrencilerini sektöre hazırlamak amacıyla Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu arasında daha önce imzalanan iş birliği protokolü yenilendi. 

EBSO, İzmir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu arasında, eğitim içeriklerinin düzenlenmesi ve öğrencilerin sanayi kuruluşlarında staj yapabilmelerine olanak tanıyan protokol, düzenlenen imza töreniyle yenilendi. 

İmza törenine, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan ile İzmir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Engin Bişar katıldı. 

Protokol ile üniversite-sanayi iş birliği çalışmaları kapsamında nitelikli iş gücü ihtiyacı sorununun çözülmesi, öğrencilerin üniversitelerde almış oldukları teorik eğitimlerini iş ortamında uygulamalı olarak pekiştirebilmesi ve öğrencilerin sektöre nitelikli olarak hazırlanması hedefleri doğrultusunda, İzmir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu arasında eğitim programları ve müfredat düzenleme çalışmaları yapılması ve öğrencilere EBSO’ya üye sanayi kuruluşlarında bir yarıyıl uzun dönemli staj imkanı sağlanması amaçlanıyor.