İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrencileri AFAD Gönüllüsü Oldu

24 Kas 2023

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı 2. sınıf öğrencileri, “Bina Yönetim Sistemleri ve Acil Durum Yönetimi” dersi kapsamında Temel AFAD Gönüllüsü Eğitim Programı'nı başarıyla tamamladı. İzmir İl Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünde gerçekleştirilen yüz yüze ve uygulamalı eğitimlerin ardından öğrenciler "Destek AFAD Gönüllüsü" unvanını kazandı.

Öğrencileri gönüllü olmaları için teşvik eden İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanı Öğr. Gör. Mehmet Ali Badem, işyerlerinde acil durum ve afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaparak, "İyi bir İş Güvenliği Uzmanı, acil durum ve afet yönetimi konularında donanımlı olmalıdır. Ülkemizde son yıllarda yaşanan afetlerin sayısındaki artış göz önüne alındığında, AFAD Gönüllüsü olarak topluma hizmet etmek, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla çaba sarf etmek büyük önem taşıyor. Zor zamanları daha kolay atlatabilmek adına herkesi AFAD Gönüllüsü olmaya davet ediyorum." dedi.